Hi, wij zijn Nono Cakes

Jarenlange ervaring, verse ingrediënten en een hele hoop liefde.

Het begin

Als jong meisje was Benghi een vreemde eend in de bijt. Haar vader en moeder waren al veganisten voordat zij geboren was en zij dus ook. Het was haar nooit verplicht. In tegendeel vertelden haar ouders dat het belangrijk was zelf te beslissen, maar de kern van de opvoeding was liefde, voor alles en iedereen. Zij wilde daardoor niemand pijn doen, ook geen dieren. Dat was voor haar de reden om zelf veganist te blijven. Daarnaast was het eten thuis dusdanig lekker dat ook de niet-veganistische familieleden graag kwamen eten. Er ontbrak haar niets en ze had helemaal geen behoefte aan dierlijke ingrediënten.

 

Lekker gebak was er echter niet. Er was destijds een zeer beperkt aanbod in veganistisch gebak en de opties die er waren hadden haar vaker teleur gesteld. Droog, smakeloos en simpelweg niet lekker. Haar ouders bakten niet en daardoor stond Benghi vaak verlekkerd voor de etalage van de bakker. Omdat ze graag een overheerlijke verjaardagstaart wilde begon zij op haar 14e zelf met bakken. Zij wilde voor het eerst de kaarsjes uitblazen en hoopte haar klasgenoten te laten proeven dat veganisme bijzonder lekker kon zijn.

De reis

Na haar verjaardag bleef zij bakken. Haar moeder raakte ook enthousiast en samen ontwikkelden zij de receptuur verder. Zij genoten van hun extra tijd samen, het experimenteren en het testen van verschillende smaken en opties. Gaandeweg kwamen er andere soorten gebak bij zoals donuts, tompouce, kaneelbroodjes en bananenbrood. Zij testten de recepten op niet-veganistische familieleden en vrienden om er zeker van te zijn dat hun baksels goed in de buurt kwamen van het origineel. Sommige recepten waren direct een enorm succes en anderen hadden zacht gezegd wat meer liefde en aandacht nodig; iets namaken dat je zelf nog nooit hebt geproefd kan best moeilijk zijn.

 

Na jaren ervaring te hebben opgedaan startten zij Nono Cakes in 2016 vanuit huis. De som van hun jarenlange ervaring in zowel gebak als veganisme bleek voor uitzonderlijk goede receptuur te hebben gezorgd… Klanten waren ontzettend enthousiast over de kwaliteit, smaak en structuur van hun producten! Zo werden zij meerdere keren genomineerd voor een Vegan Award en sleepten zij samenwerkingen binnen met grote bedrijven zoals Dr Oetker en Oatly.

Nu

Intussen levert Nono Cakes landelijk aan de horeca. Door een scala aan uitzonderlijk lekkere plantaardige opties grootschalig beschikbaar te stellen, willen zij zoveel mogelijk mensen er bewust van maken dat er geen dierlijke ingrediënten nodig zijn om te kunnen genieten. Daarnaast worden zij er gelukkig van dat ieder stuk gebak dat wordt verkocht (in plaats van een niet-veganistische versie) ervoor zorgt dat er minder dieren worden geschaad. Als kers op de taart kan Benghi anderen nu dagelijks blij maken met de heerlijkste en mooiste creaties waar zij als kind altijd van droomde.

Ook een custom taart bestellen of wilt u zakelijk klant worden?

Neem dan nu contact met ons op.